Gelelim tarife ;
Malzemeler ;
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı ceviz ( ben cevizleri bir poşetin içine koyup merdane ile kırıyorum, böylece un gibi olup yapışmıyor ve dişe geliyorlar)
- 3 su bardağı un (unu en son ve bardak bardak eleyerek ekleyelim ki hamuru toparlamamız zor olmasın)
- Un dışındaki bütün malzemeleri hamuru yoğuracağımız kaba koyup birbirlerine yediriyoruz.
- En son olarak unu bardak bardak eleyerek ekliyoruz ki yumuşacık bir hamur olduğunda eklemeyi bırakabilelim. Yoksa unu birden boşalttığımızda hamur fazla katılaşabiliyor.
- Hamurumuzun uzerini temiz bir poşetle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz.
- Fırın ısınırken tepsiye yağlı kağıt serip, hamurdan cevizden biaz daha büyük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Tepsiyi önceden 170 derecede ısınmış olan fırına koyuyoruz ve 17 dakikanın sonunda mutlaka fırından çıkarıyoruz.
- Burası çok önemli, kurabiyeler yeterince soğumadan kesinlikle ellemiyoruz çünkü sıcak kurabiyeler elimizde darmadağın olur.
- Soğuması tamamlanan kurabiyelerimizi servis tabağımıza alıyoruz.
- Servis aşamasında arzu ederseniz üzerine hafif pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder