EV DÖNERİ

Dönerden mahrum bir yerde yaşıyorsanız ve de çok seviyorsanız benim gibi üşenmeyip denemelisiniz. Aslında fast food'larda bulma imkanı olanlar bile denemeliler bence, çünkü içinde ne eti olduğunu, ne şartlarda yapılıp önümüze sunulduğunu bilmek daha bir huzurla tüketmemizi sağlıyor ne de olsa. Medyada her gün gıda terörüyle ilgili onca şeyi okuduktan sonra artık yapabileceğimiz herşeyi evde yapmak gerekiyor bence :)

Malzemeler ; 

  • 1 kg dana antrikot
  • 200 gr. kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 orta boy soğan
  • Kekik, Yenibahar, Tuz, Karabiber
Yapılışı ; 

  • Soğanınızı ince rende ile genişçe bir karıştırma kasesine rendeleyin.
  • Yoğurdu, zeytinyağını, iri parçalara bölünmüş kuyruk yağını ve tuz hariç diğer tüm baharatları rendelediğiniz soğan karışımının üzerine ekleyin, iyice karıştırın.
  • Etleri bu karışıma ilave edip sosun tüm etlere iyice bulaşmasını sağlayın.
  • Üzerini naylon bir poşet veya streç folyo ile kapatıp 1 gece buzdolabında iyice marine olması için bekletin.
  • Ertesi sabah etleri buzdolabından çıkarın.
  • Büyükçe bir poşetin altını kesin (çöp poşeti kullanılabilir) etleri bu poşetin üzerine uzunlamasına iki tane alt alta koyun ve diğer etleri de onların üzerine dizin. Aralarına kuyruk yağlarını serpiştirin ve etleri bu aşamada tuzlayın.
  • Sıkıca rulo şeklinde sarın ve poşetin altını üstünü sıkıca düğümleyin.
  • Bu şekilde derin dondurucuda dondurun.
  • Ne zaman pişirecekseniz 1 saat öncesinden buzluktan çıkarın, ince ince dilimleyin.
  • Bir püf noktası; bir anda çok dilimlemeyin ve tavaya çok miktarda et koymayın. Fazla dilimlendiğinde ya da tavaya fazla et koyulduğunda sulanıyor.
  • Tavanızı iyice kızdırın ( ben döküm tava kullanıyorum çok lezzetli oluyor) ve porsiyonluk olarak dönerlerinizi yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
  • Yanında közlenmiş ya da söğüş domates-biber ve patates kızartması ile servis ettiğinizde menüyü kim için hazırladıysanız (ben şekerpare kızım için yaptım) öpücüklere boğulmaya hazırlıklı olunuz :)
                                                            Afiyet Olsun     

0 Haydi Yorumlayalım:

Yorum Gönder