Malzemeler ;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (beyazları hamura eklenecek sarıları ise poğaçaların üzerine sürülecek)
- 1 küçük paket kuru maya (21 gr)
- 1 paket kabartma tozu (ben mahlep aromalı olanını kullandım, kokusu çok güzel oluyor )
- 1 paket margarin (250 gr)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığından biraz az tuz
- 4-5 bardak un (mutlaka elenecek ve azar azar ilave edilecek)
- Yoğurma kabımıza un dışındaki bütün malzemeleri koyup margarinle iyice bütünleşene kadar yoğuruyoruz.
- Unumuzu bardak bardak eleyerek ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
- Başta da dediğim gibi yoğurdun yoğunlu ve yumurtanın büyüklüğü un miktarını değiştirebiliyor. Ama ortalama ölçülerde 4 bardak un yeterli oluyor.
- Yumuşacık hatta cıvık bir hamurunuz olması gerekiyor.
- Yoğurma işini bitirdikten sonra üzerini kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakiyoruz.
- Dolaptan hamuru çıkardığımız anda fırınımızı da 170 derece ön ısıtmaya alalım.
- Fırın tepsisini yağlamaya gerek olmadan, mandalina büyüklüğünde kopardığımız hamurları elimizde yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarılarını üzerlerine sürüp bir bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çiziyoruz.
- En son olarak da üzerlerine çörekotu serpiştirip tepsiyi fırına koyuyoruz.
- Bir püf nokta da burada poğaçaların üzeri kızarır kızarmaz fırından alıyoruz ki kurumasınlar. Bu da yaklaşık 20-25 dakikaya tekabül ediyor.
- Biraz ılındıktan sonra servis edebiliriz.
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder