Malzemeler ;
- 1/2 paket margarin
- 1 cay bardagi aycicek yagi
- 2 yemek kasigi toz seker
- 2 yemek kasigi sirke
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi tepeleme mahlep
- 1 yumurta (beyazi hamuru yogururken icine sarisi ustune surulecek)
- 1 yemek kasigi yogurt (ustune surulecek yumurtanin sarisi ile cirpilacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardagi un
- Unu hamuru yoguracagimiz kaba eleyelim.
- Uzerine seker, tuz, mahlep, kabartma tozu, sirke, aycicek yagi ve margarini ekleyelim.
- Yumurtayi da sarisindan ayirip beyazini hamur karisimina koyalim ve baslayalim yogurmaya.
- Yumusacik bir hamur olacak.
- Yogurdugumuz hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip bunlari elimizde ya da tezgahta yuvarlayarak tepsiye hafif "C" seklinde yerlestirin. Baska bir ceviz buyuklugunde parcaya da ayni islemi yapip catal sekli verin.
- Firini 175 dereceye getirip isinmasini bekleyin.
- Bu arada ayirdigimiz yumurta sarisina 1 yemek kasigi yogurt ekleyip iyice cirpin ve catallarin uzerine surun.
- Tepsiye dizdiginiz catallarin uzerini bildigimiz gercek anlamdaki catalla cizin :)
- Uzerlerini susam ve corek otu ile susleyip 175 derecede onceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika uzeri kizarana kadar pisirin.
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder