Malzemeler ;
- 1 lt. süt (ayrica yarim bardak süt, nişastayı ezmek icin)
- Yarim su bardagi pirinc
- 1 su bardagi seker
- Yarim paket vanilya
- 1 corba kasigi nisasta
- 1 cay kasigi tarcin.
Not; Firinda sutlac yapmak icin ilave olarak 2 yumurta sarisi ve bastaki yarim bardak sut yerine 1 bardak sut
Yapılışı ;
1- Pirinc ayiklanip yikandiktan sonra 1 bardak su ile az ateste haslanir.
2- Haslanan pirince sut eklenir ve 10-15 dakika kadar da sutle pisirilir.
3- Seker ilave edilir, iyice eriyinceye kadar yavas yavas karistirilir.
4- Nisasta yarım bardak sütle ezilir ve karıştırarak sütlü pirince ilave edilir. Bir iki göbek attirdiktan sonra atesten alinir, vanilya ilave edilir. Kapak kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirilir.
5- Sıcakken kaselere paylaştırılır, soguyunca uzeerine arzuya gore tarçın ilave edilir.
Fırın sütlaç için ;
1) 1-2-3 numarali islemler aynen yapılır.
2) Nisasta 1 bardak süt ile ezilir icine 2 yumurta sarisi, vanilya eklenir ve karistirilarak sutlu pirince ilave edilir.
3) Güvec kaselere paylaştırılır, icinde su bulunan tepsiye yerlestirilerek uzerlerinin kizarmasi icin ızgara konumundaki firina koyulur.
AFİYET OLSUN
2 Haydi Yorumlayalım:
hımmm çok lezzetlı görünüyor))))
ilk yaptığım sütlaç tam anlamıyla bir faciadı.. topak topak nışastalar,diri diri pirinçler falan falan...
aksam üstü bu tarifi deneyip nasıl olduğunu buraya yazıcam:)))
hadi bakalim, nisastayi iyice ez sutle birlikte :)
Yorum Gönder