En sevdigim kis yemegi, yanina bembeyaz pilav ve ev yogurdundan yapilmis ayran. Bir de kokusundan sikayet edilmese kirmizi sogan yeter de artar bile :)
Malzemeler ;
- 2 su bardagı kurufasulye
- 300 gr. kemikli dana eti
- 3 corba kasıgı sıvıyag
- 2 sogan, 2 diş sarımsak
- Sivri biber, domates
- 1 corba kasıgı salca (istege baglı domates veya biber salcası olabilir)
- Tuz, seker
Yapılışı ;
* Aksamdan fasulyeler ayıklanıp yıkanır ve bol su ile ıslatılır. (Nohut aynı fasulye gibi pisirilir ama Mercimek haslanmadan dogrudan ete ilave edilir)
* Ertesi gun Yarı pismis olarak haslanır
* Tencereye once et koyulur, 1-2 cevrilir ve icine sogan, sarimsak yag ilave edilerek kavrulur.
* Rendelenmis domates ve su ilave edilerek pisirilir.
* Süzülmüs fasulyeler, 1 bardak haslama suyu ve seker ilave edilir. Sivribiber dogranir.
* Tencerenin kapagı kapatılıp kaynadıktan sonra ates kısılıp, yavas yavas pismeye bırakılır.
Atesten alinmadan 2-3 dakika once tuzu ilave edilir.
(Not; et yerine sucuk ya da pastırma da kullanılabilir. Ancak pisme surelerine dikkat etmek gerekir, Zira bu tür yan urunler etten daha kısa surede piserler.)
Afiyet Olsun
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder