Kırmızı Mercimek Çorbası


Malzemeler ;

- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 çorba kaşığı un
- 50 gr. margarin
- 50 gr. tereyağ
- 2 ilikli kemik (arzuya göre)
- 1 soğan
- 1 patates
- 1 limon
- Küçük doğranmış kıtır ekmek
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber



Yapılışı ;

* 5 bardak suya kemik, soyulmuş soğan, patates ve mercimeklerle birlikte tuz ilave edilir. (Kemik yerine arzuya göre et suyu ya da bulyon da kullanılabilir)
* Karıştırarak kaynatılır ve bu sürede üstte biriken kemik köpüğü sürekli alınır
* 45 dakika bu şekilde piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir.
* Tavaya margarin koyulup eritilir ve daha sonra üzerine un ilave edilip, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
* Kavrulduktan sonra içine 1 bardak soğuk su eklenir ve iyice pütür kalmayana kadar karıştırılır.
* Sos süzülen mercimeklerle birlikte karıştırılıp, tekrar ocakta 1-2 göbek kaynatılır.
* Karabiber, kimyon eklenir.
* Ayrı bir tavada yakılan tereyağına kırmızı biber eklenir ve bu yağ çorbanın üzerine dökülür.
* En son kıtır ekmekle servis edilir.


Afiyet Olsun

0 Haydi Yorumlayalım:

Yorum Gönder