Malzemeler ;
- 600 gr. bamya
- 200 gr. koyun veya süt danası kusbası et (tercihe bagli, ben bamyayi etsiz sevdigim icin genelde oyle piser)
- 1 çorba kasığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 1-2 sivri biber
- 2 adet domates ( biri yemege rendelenecek digeri 4 e bölünüp yemek ocaktan alinmadan 1-2 dk. once sus icin uzerine koyulacak
- 1 limon
- tuz
Yapılışı ;
* Bamyalar avuçiçinde ovalanarak yıkanıp (fazla hırpalamadan), baş kısımlarını koni seklinde soyulur
* Uzerlerine biraz sirke gezdirilip bir kenarda dinlenmeye birakilir
* Bu arada bir tencerede etler sıvıyagda 1-2 cevrilir, sogan ilave edilir. Sogan kavrulduktan sonra 1 domates rendelenir.
* 2 bardak su ilave edilerek etler yumusayincaya kadar pisirilir.
* Bamyalar bir suzgecte yikanarak uzerlerindeki sirkeden arindirilir ve biberlerle birlikte tencereye eklenir.
* Limonun suyu sıkılır ve yarim bardak su ile yemege ilave edilir.
* Kaynamaya baslayinca ates kısılır.
* Ayırdıgımız diger domates 4 e bolunerek yemek atesten alinmadan sus olarak tencereye bamyaların uzerine koyulur.
Afiyet Olsun
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder