Etli Taze Bamya

Nasilda cok severim bamya yemegini. Ama sariseker ve esim sevmedigi icin istedigim siklikla pisiremiyorum. Arada cok canim cekerse sadece kendim icin. Onu da sabahtan pisirip oglen yiyorum ki aksama geldiklerinde kokusundan sikayet etmesinler :(






Malzemeler ;

- 600 gr. bamya
- 200 gr. koyun veya süt danası kusbası et (tercihe bagli, ben bamyayi etsiz sevdigim icin genelde oyle piser)
- 1 çorba kasığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 1-2 sivri biber
- 2 adet domates ( biri yemege rendelenecek digeri 4 e bölünüp yemek ocaktan alinmadan 1-2 dk. once sus icin uzerine koyulacak
- 1 limon
- tuz

Yapılışı ;

* Bamyalar avuçiçinde ovalanarak yıkanıp (fazla hırpalamadan), baş kısımlarını koni seklinde soyulur
* Uzerlerine biraz sirke gezdirilip bir kenarda dinlenmeye birakilir
* Bu arada bir tencerede etler sıvıyagda 1-2 cevrilir, sogan ilave edilir. Sogan kavrulduktan sonra 1 domates rendelenir.
* 2 bardak su ilave edilerek etler yumusayincaya kadar pisirilir.
* Bamyalar bir suzgecte yikanarak uzerlerindeki sirkeden arindirilir ve biberlerle birlikte tencereye eklenir.
* Limonun suyu sıkılır ve yarim bardak su ile yemege ilave edilir.
* Kaynamaya baslayinca ates kısılır.
* Ayırdıgımız diger domates 4 e bolunerek yemek atesten alinmadan sus olarak tencereye bamyaların uzerine koyulur.

Afiyet Olsun

0 Haydi Yorumlayalım:

Yorum Gönder