Malzemeler ;
- 1 kilo hamsi
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan
- 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı yenibahar (silme)
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı mısır unu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
- Tuz-Karabiber
Yapılışı ;
- Tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
- Dolmalık fıstıkları da tencereye koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Ayıkladığımız pirinci ekleyip, soğanları biraz da pirinçle çeviriyoruz.
- Suyunu, kuş üzülerini, baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.Pirinç suyunu çekince ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını açmadan iç harcımızı demlenmeye bırakıyoruz.
- Pilavın demlenmesini beklerken hamsilerimizi temizleyip, kılçıklarını çıkarıyoruz ve bol su ile yıkıyoruz.
- Yemeği fırına vereceğimiz kaseleri ya da borcamı tereyağının yarısı ile yağlıyoruz, üzerine biraz mısır unu serpiştirip hamsilerin 4/3'ünün içleri size bakacak şekilde diziyoruz.
- Hamsilerin üzerine demlenmiş olan pilavımızı boşaltıp, kaşıkla biraz sıkıştırıyoruz.
- Pilavın üstüne, kalan hamsileri bu sefer dışları size bakacak şekilde diziyoruz.
- En son kalan tereyağını küçük küçük parçalarla hamsilerin üzerine koyup borcamimizi 180 derecelik fırına koyuyoruz ve hamsiler kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişiriyoruz.
- Üstleri kızaran ve pişen mis gibi hamsili pilavımızı fırından çıkarıp ister sıcak ister ılık servis ediyoruz.
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder