Malzemeler ;
- 1,5 su bardağı kirmizi mercimek
- 1 su bardağı kısırlık (köftelik ince) bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 kuru soğan
- 1 demet taze soğan (3-4 sap)
- 1 yemek kaşığı tepeleme salça
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- Yeşillik (marul, kıvırcık salata, maydanoz)
- Tuz-Karabiber
- Arzuya bağlı olarak kimyon ve kırmızı pul biber
Yapılışı ;
- Ayıklayıp yıkadığımız kırmızı mercimekleri tencereye alıp üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip lapa olana kadar pişirelim
- Mercimekler piştikten sonra ocağı kapatıp bulguru ekleyin ve karıştırın, sonra tencerenin kapağını kapatıp bulgurları demlenmeye bırakın.
- Bu arada kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşene kadar ayrı bir tavada kavuralım.
- Pembeleşen soğanlara salçayı ekleyip 1-2 kere çevirelim ve ocağı kapatalım.
- Soğanlı harcı demlenen mercimek-bulgur karışımının üzerine boşaltın ve yoğurun, tuzunu, karabiberini ekleyin. Bizim evde kimyon ve kırmızı pul biber pek sevilmediğinden ben koymuyorum ancak bu köfteye çok yakışıyor. Arzuya göre ekleyip eklememek sizin elinizde.
- Çok sulu gelirse biraz bulgur çok kuru olursa da biraz su ekleyebilirsiniz.
- İyice yoğurduktan sonra ince ince kıydığınız taze soğanları, maydanozları ekleyin, çok hafif bir kez daha yoğurun.
- Avucunuzda köfte şekli vererek marul ya da kıvırcıklarla süslediğiniz tabağa dizin.
- Üzerini limon dilimleriyle süsleyin.
4 Haydi Yorumlayalım:
Ellerinize saglik....
çok severım nefıs gorunuyor ellerınıze sağlık
asla hayırr diyememm..:)
ellerine sağlık canım..
takipteyim.
sevgilerimle...
:)
vallahi ben de :) hosgeldiniz, sizin blogunuzda cok guzel, takiplerim listesine girdi bile :)
Yorum Gönder