ÇİKOLATALI SÜRPRİZ PUDİNG

Gecenin bir yarısında "anneeee, evde değişik bir tatlı yok mu? diyen" bir kızınız varsa değişiklik namına kıvrandığınız anlarda ortaya çıkan ilhamla oluştu :) Mutlaka daha önce de bunun gibileri paylaşılmıştır ama çikolata-sakızlı muhallebi-fıstıklı dondurma üçlemesini ben ilk defa bir pudingde deniyorum. Ayrıca laf aramizda bizim evde tatlı olması yetmiyor, "değişik tatlı" olması gerekiyor :))

Gelelim tarifimize ;



Malzemeler ; 

Çikolatalı puding için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz kakao (50 gr)
  • 1 paket bitter çikolata
Sürpriz kısmındaki sakızlı muhallebi için ;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 parça damla sakızı veya 1 yemek kaşığı sakız reçeli
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için ;

  • İstediğiniz türde bir dondurma, file badem, antep fıstığı, hindistan cevizi,kakao v.s. (siz hangisini daha çok yakıştırıyorsanız)
Yapılışı ; 

  • Çikolatalı puding için, şeker, nişasta ve kakaoyu bir tencereye boşaltalım ve ocağı açalım. Üzerine yavaş yavaş ama sürekli karıştırarak sütümüzü ekleyelim.
  • Pudingimiz pişip göbek atmaya :) başlayında ocağı kapatalım ve küçük küçük parçalara böldüğümüz bitter çikolataları karışıma ekleyelim.
  • Sakızlı beyaz kısmını yaparken çikolatalı pudingin üzerinin kaymak bağlamaması için arada karıştırmayı unutmayalım.
  • Sakızlı beyaz kısmı için sütümüzün 1 çay bardaklın kısmını bir cezveye alalın ve içine damla sakızını ya da sakız reçelini ( hangisini kullanacaksanız) ekleyelim ve çok kısık ateşte sakız eriyene kadar ısıtalım.
  • Başka bir tencereye un ve şekeri koyalım ve çikolatalı pudingde yaptığımız gibi pişirmeye başlayalım. Puding ısınmaya başlayınca içinde sakız erittiğimiz sütü de beyaz pudinge ekleyelim ve birlikte pişirelim. Üzeri göz göz olup bu puding de göbek atmaya başlayınca ocağı kapatalım.
  • Pudingi paylaştıracağınız kaseleri önce sudan geçirin ve ıslak bırakın ki pudingler soğuduktan sonra yapışmadan kolayca çıkartabilin.
  • Kaselerin yarısına kadar çikolatalı puding koyun.
  • Üzerine kasenin tam ortasına gelecek şekilde küçük bir kepçe sakızlı puding ekleyin. 
  • Sakızlı pudingi üzerine yine çikolatalı puding ekleyerek gizleyin. (Sürpriz kısmı)
  • 1-2 saat oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve iyice (3-4 saat) beklettikten sonra servis yapacağınız tabaklara ters çevirip üzerine bir kepçe dondurma koyun ve istediğiniz bir malzemeyle süsleyin. 
  • Benim yaptığım gibi servisi aynı kaselerde de yapabilirsiniz. Bu kısım tamamen sizin hayallerinizle sınırlı :)
                                                                  Afiyet Olsun










0 Haydi Yorumlayalım:

Yorum Gönder