ETLİ PİLAV

Malzemeler ; 

  • 500 gr hazir kavurma
  • 1,5 su bardagi pirinç
  • 1,5 su bardagi su
  • Tuz-Karabiber
Yapılışı ; 

  • İlk olarak pirinçleri ayıklayıp bir kaseye alalim 2-3 kere yıkayıp nişastasını çıkaralım.
  • Üstüne tuz serpip, sicak su ekleyelim ve bu şekilde bir kenara alalim.
  • Teflon bir tencereye hiç yağ eklemeden kavurmalarimiz koyalim ve yağları eriyene kadar karıştırarak çevirelim.
  • Kavurmaların üzerine suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve kasikla hafif bastıralım.
  • 1,5 bardak sıcak suyu tencerenin kenarindan pirinçleri cok havalandirmadan ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinçler şişene kadar pişirelim.
  • Büyük bir servis tabağına tencereyi ters cevirelim ve yanına dilediğimiz garniturleri ekleyerek sıcak servis yapalım.
  • Tuz ve karabiber damak tadıyla ilgili oldugundan servis asamasinda eklemek uzere ben sofraya getiriyorum ama dileyen pilavi pişirirken de ekleyebilir. Yanlizca kavurmaninda tuzlu oldugunu unutmayalim.
  • Yaninda bol köpüklü ayran ile bu uyduruk etli pilav hepinize afiyet bal şeker olsun :)
                                                            Afiyet Olsun

1 Haydi Yorumlayalım:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok severim.sevgiler.

Yorum Gönder