Afiyet Olsun
Malzemeler ;
- 8 adet milföy hamuru
- 4 corba kasigi un
- 1 corba kasigi tereyagi
- 1 paket vanilya
- 2 su bardagi sut
- 3 cay bardagi toz seker
- Uzeri icin pudra sekeri
- Once kremamizi hazirliyoruz ki milföyler pisene kadar oda sicakligina gelsin.
- Bunun icin dibi tutmayan bir tencereye unu, tereyagini ve sekeri koyup kavurmaya basliyoruz.
- Un rengini degistirmeden sutunu yavas yavas ilave edip karistirarak pisirmeye devam ediyoruz.
- Muhallebimiz gobek atmaya (fokurdamaya) baslayinca tereyagini ve vanilyasini ekleyip ocagin altini kapatiyoruz ve karistirmaya devam ediyoruz. Bunu muhallebinin uzeri kaymaklanmasin diye oda sicakligina gelene kadar yapiyoruz.
- Muhallebiyi arada karistirmayi unutmadan yagli kagit serdigimiz firin tepsisine milföy hamurlarini ( hic bir isleme tabii tutmadan) diziyoruz ve 180 derecede puf puf kabarip uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
- Pisen milföyleri firindan cikarip sogumadan ama hafif ilindiktan sonra ve ellerimizle cok hirpalamadan ortalarindan ikiye ayiriyoruz.
- Hazirladigimiz muhallebiyi ister bir yemek kasigi ister krema sikma posetiyle 8 milföy hamurunun uzerine sikiyoruz ve diger yarilarini da ustlerine kapatiyoruz.
- En son tatlilarimizin uzerini pudra sekeri ile susleyip yanina diledigimiz meyvalardan ekleyip servis yapiyoruz.
3 Haydi Yorumlayalım:
gayet prattik ve şık bir tatlı olmuş,eline sağlık canım
Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri
Bilgi için teşekkürler
Yorum Gönder