Afiyet Olsun
Malzemeler ;
- 4 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik su
- 1 tatli kasigi instant kuru maya
- 1 tatli kasigi tuz
- Kizartmak icin siviyag (ben hala aycicek yagi kullaniyorum)
- Unu yogurma kabina eleyip ortasinda bir cukur acip tum malzemeyi ekleyelim ve ortasindan baslayarak kenarlarindaki unlari da alarak yogurmaya baslayalim.
- 7-8 dakika yogurduktan sonra uzerine nemli bir bez ortup 45 dakika mayalanmasini bekleyelim.
- Mayalanip iki misline ulasan hamuru bezelere ayiralim ve oklava ile cok ince olmayacak sekilde acalim. Yarim santimlik kalinlik yeterli oluyor. Daha ince acildiginda kitir oluyor, daha kalin acilirsa da icleri pek iyi pismiyor. Su bardaginin agiz kismiyla acilmis hamurdan daireler keselim.
- Bu asamada oklavayla acmak yerine hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparip elinizle de sekil verebilirsiniz. Ben tek basima oldugum icin once hepsini acip sonra kizartma yoluna gittim. Malum bizim sari sekerin saclari yag kizartma kokarsa ne yapariz !!!!
- Hamurlarin hepsini acip kesmeyi bitirdikten sonra kizartma tenceremize bolca aycicek yagi koyup yagin kizmasini bekleyelim ve hamurlari kizgin yagda onlu arkali kizartalim.
- Yanina peynir, zeytin, recel evde ne varsa koyup sicak sicak servis edelim, veeee kuzucuklarin yanaklarina recel bulastira bulastira yemelerini seyre dalalim :)
Afiyet Olsun
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder