Afiyet Olsun
Malzemeler ;
- 3,5 bardak un
- 1 corba kasigi bal
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 1 paket kuru instant maya (10 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak sıcaga yakın su
- Unumuzu yogurma kabına eleyip uzerine tum malzemeyi koyarak 6-7 dakika iyice ozlesene kadar yoguralım. Ekledigimiz butun malzemelerin oda sicakliginda olmasina ozen gosterin.
- Hamurunuz ele yapismayan yumusacik bir kivamda olmali. Civik olmussa yogururken 1-2 kasik un ilave edebilirsiniz.
- Yogurdugumuz hamuru ustunu bir bezle orterek ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya birakalim.
- 1 saatin sonunda hamuru unlanmis tezgahin uzerinde 2 bezeye bolelim ve somun ekmek sekli verelim ve ekmekciklerimizi yine iyice unlanmis fırın tepsisine aktaralim.
- Bu sekilde 1 saat de tepsi mayasi beklememiz gerekiyor ki hamurumuz 2 misline cikip ici goz goz olsun.
- Kabaran ekmeklerimizin uzerine hafifce un serpelim ve keskin bir bicakla birbirine verev cizikler atalim.
- Onceden isitilmis firinimizin orta bolmesinde 210 derecede yaklasik 30 dakika pisirelim.
- Citir ama ince kabuk istiyorsak firina isiya dayanikli bir kap icinde su koymayi ve ilk 15 dakikadan sonra 5 dakika arayla 2 kere ekmeklerin uzerine su puskurtmeyi de unutmayalim.
0 Haydi Yorumlayalım:
Yorum Gönder