LOR PEYNİRLİ EKMEK

Sabah sabah araya baska telaseler isler girmeden once hemen ekmegimizi yapalim, sicak sicak kahvaltiya hazir olsun :)

                        Afiyet Olsun 



Malzemeler ; 

  • 3,5 bardak un
  • 1 corba kasigi bal
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 paket kuru instant maya (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak sıcaga yakın su
Yapılışı ; 

  • Unumuzu yogurma kabına eleyip uzerine tum malzemeyi koyarak 6-7 dakika iyice ozlesene kadar yoguralım. Ekledigimiz butun malzemelerin oda sicakliginda olmasina ozen gosterin.
  • Hamurunuz ele yapismayan yumusacik bir kivamda olmali. Civik olmussa yogururken 1-2 kasik un ilave edebilirsiniz.
  • Yogurdugumuz hamuru ustunu bir bezle orterek ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya birakalim.
  • 1 saatin sonunda hamuru unlanmis tezgahin uzerinde 2 bezeye bolelim ve somun ekmek sekli verelim ve ekmekciklerimizi yine iyice unlanmis fırın tepsisine aktaralim.
  • Bu sekilde 1 saat de tepsi mayasi beklememiz gerekiyor ki hamurumuz 2 misline cikip ici goz goz olsun.
  • Kabaran ekmeklerimizin uzerine hafifce un serpelim ve keskin bir bicakla birbirine verev cizikler atalim.
  • Onceden isitilmis firinimizin orta bolmesinde 210 derecede yaklasik 30 dakika pisirelim.
  • Citir ama ince kabuk istiyorsak firina isiya dayanikli bir kap icinde su koymayi ve ilk 15 dakikadan sonra 5 dakika arayla 2 kere ekmeklerin uzerine su puskurtmeyi de unutmayalim.
                                                               Afiyet Olsun

0 Haydi Yorumlayalım:

Yorum Gönder