KOLAY MİLFÖY TATLISI

Yine aksamin bir vakti tatli ceken canlarimizi kandirmak icin en kolayini dusunurken yapiverdigim tatlilardan biri :) En fazla 15 dakika, hazirlanmasi, pismesi ve mideye lupletilmesi icin yeterli :)
                      Afiyet Olsun

Malzemeler ; 

  • 8 adet milföy hamuru
  • 4 corba kasigi un
  • 1 corba kasigi tereyagi
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardagi sut
  • 3 cay bardagi toz seker
  • Uzeri icin pudra sekeri
Yapılışı ; 

  • Once kremamizi hazirliyoruz ki milföyler pisene kadar oda sicakligina gelsin.
  • Bunun icin dibi tutmayan bir tencereye unu, tereyagini ve sekeri koyup kavurmaya basliyoruz.
  • Un rengini degistirmeden sutunu yavas yavas ilave edip karistirarak pisirmeye devam ediyoruz.
  • Muhallebimiz gobek atmaya (fokurdamaya) baslayinca tereyagini ve vanilyasini ekleyip ocagin altini kapatiyoruz ve karistirmaya devam ediyoruz. Bunu muhallebinin uzeri kaymaklanmasin diye oda sicakligina gelene kadar yapiyoruz.
  • Muhallebiyi arada karistirmayi unutmadan yagli kagit serdigimiz firin tepsisine milföy hamurlarini ( hic bir isleme tabii tutmadan) diziyoruz ve 180 derecede puf puf kabarip uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
  • Pisen milföyleri firindan cikarip sogumadan ama hafif ilindiktan sonra ve ellerimizle cok hirpalamadan ortalarindan ikiye ayiriyoruz. 
  • Hazirladigimiz muhallebiyi ister bir yemek kasigi ister krema sikma posetiyle 8 milföy hamurunun uzerine sikiyoruz ve diger yarilarini da ustlerine kapatiyoruz.
  • En son tatlilarimizin uzerini pudra sekeri ile susleyip yanina diledigimiz meyvalardan ekleyip servis yapiyoruz.
                                                              Afiyet Olsun

3 Haydi Yorumlayalım:

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

gayet prattik ve şık bir tatlı olmuş,eline sağlık canım

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri

Sistem dedi ki...

Bilgi için teşekkürler

Yorum Gönder