Malzemeler ;
- 4 su bardağı elenmiş beyaz un
- 1 + 1/2 su bardağı ılıtılmış süt
- 1 + 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağı
- Öncelikle cam bir kabın içine mayayı koyup üzerine ılıtılmış sütü ekliyoruz ve mayanın kabarmasını bekliyoruz.
- Bu arada yoğurma kabının içine unumuzun 3,5 bardağını eliyoruz. ( Her yarım bardak unu hamura kıvam vermek icin sona saklayın)
- Tuz, şeker, tereyağını da ekleyin ve kabarmış olan mayayı yavaş yavaş kaba boşaltarak yoğurmaya başlayın. Hamur oldukça yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda olmalı, gerekirse ayırdığınız undan üstüne serperek yoğurmaya ve kıvam vermeye devam edin.
- 10 dakika yoğurup bütün malzemeler homojen hale gelince üzerini temiz bir bez ile örtüp ılık, rüzgar almayan bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 1 saatin sonunda hamuru tezgaha alıp biriken gazları çıkarmak için tekrar 5 dakika yoğurun.
- İster tek bir kerede büyükçe bir tepside ya da iki orta boy dikdörtgen kek kalıbında pişirebilirsiniz.
- Ekmekleri pişireceğiniz kapları çok hafif yağlayın ve hamurları ikinci maya için bu kaplara alıp tekrar ılık bir yerde 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
- 2. mayalanması da tamamlanan ekmeklerinizin üzerine fırça yardımı ile hafifçe su sürün ve susamla süsleyin.
- Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika ya da üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
2 Haydi Yorumlayalım:
Çok beğendim blogunuzu paylaştıklarınız fotoğraflarınız..ellerinize emeğinize hatta ekmeğinize sağlık...çok güzel gözüküyor.bundan sonra buralardayımm..sevgiyle
cok tesekkur ederim. fotograf konusunda cok iyi olmasam da becermeye calisiyorum. Fakat guzel bakan guzel goruyor :) her zaman beklerim.
Yorum Gönder