Malzemeler ;
- Yarim kg.lik baklavalik yufka (yaklasik 50 yaprak)
- 1 su bardagi sut
- 2 yumurta (birinin sarisi ayrilacak)
- 1 cay bardagi siviyag
- Susam-corekotu
- 500 gr. Ricotto peyniri
Yapılışı ;
- Süt, 1 cay bardagi siviyag ve yumurtalar (bir tanesinin sarisi uzerine surmek icin ayrilacak) iyice cirpilir.
- Once 2 adet baklavalik yufka tezgaha serilir, uzerine cirptigimiz sutlu karisimdan surulur ve 2 yufka daha koyulur. Bu yufkalarin da uzerine harc yayilir. Bu sekilde 4 ya da 5 kat yapilir.
- Ricotto peynir catalla ezilir. (arzuya gore peynirin icine maydanoz koyulabilir. Ya da cig krema eklenebilir)
- Yufkanin genis kenarina bu peynir harci parmak kalinliginda yayilir.
- Yufkalar harc koyulan kenarindan silindir seklinde burulur ve biraz buzusturulerek onceden az margarinle yaglanan tepsiye yerlestirilir.
- Tepsinizin buyuklugune ve yufkalarinizin adedine gore hepsi hazirlanip tepsiye yerlestirilir.
- Uzerine ayirdiginiz yumurta sarisi biraz sut ile seyreltilip surulur.
- Susam ve corek otu serpilerek 200 derecelik firinin orta rafinda 35-40 dakika pisirilir.
- Yufkalarin arasina hazirlayip surdugumuz sutlu yumurtali harc yufkalari cok cabuk yumusatip dagittigindan biraz el cabuklugu gerekiyor. Ama sekilleri bozuldu diye uzulmeyin zaten burumcuk sekil verildigi icin kolay hata kapatan bir borek :)
- Firindan cikardiktan sonra 5 dakika tezgah uzerinde dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun
2 Haydi Yorumlayalım:
çok seviyorum peynirli böreği.birda baklavalık yufkadan olunca harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
afiyet, bal, seker olsun :)
Yorum Gönder