- 1 yumurta
- 1 kahve fincani siviyag
- 1 kahve fincani yogurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 3 su bardagi un ( sert bir hamur olacak sekilde)
- 1 corba kasigi kati yag (oda sicakliginda olacak erimeyecek)
- Ceviz ici veya file badem
- Kizartmak icin ayrica siviyag
- 2,5 su bardagi su
- 2 su bardagi toz seker
- Yarim limon suyu
- Siviyag, yumurta, yogurt bir kasede cirpilir.
- Uzerine un, tuz ve kabartma tozu elenerek eklenir.
- Butun malzemeler homojen bir sekilde yogurulur. Hamur sert olmalidir.
- Uzerine un serpilip, dolapta 10 dakika dinlendirilir.
- Dolaptan cikarilan hamur merdane ile 2-3 mm kalinliginda acilir.
- Acilan hamurun uzerine kati yag firca ile surulur ve bir ucundan rulo seklinde sarilir.
- Rulo hale getirilen hamur tekrar buzdolabinda 1 saat bekletilir.
- Rulo dolapta bekletilirken serbeti hazirlanir.
- Serbet icin su ve seker bir tencereye alinir ve kaynatilir.
- Atesten alindiktan sonra icine limon suyu ilave edilir ve sogumaya birakilir.
- Dolaptan cikarilan rulo 1 cm kalinliginda dilimlenir ve merdane ile yarim cm kalinliginda olacak sekilde acilir.
- Bol kizgin siviyagda pembelesene kadar kizartilir. Sogumus serbete atilir.
- Serbetini cektikten sonra kevgir ile alinan tatlilarin uzerlerine dovulmus ceviz serpilir
- Tatliniz servise hazirdir.
Afiyet Olsun
3 Haydi Yorumlayalım:
tatlı harika olmuş arkadaşım.elleine sağlık.sevgiler.
sagol arkadasim, dun aksam benim kizla benim tatli krizimiz tutunca annem yapiverdi bunu. Aslinda biz 1 saat bekletemedik hamuru dolapta :))) hemencik ruloyu dilimleyip kizartiverdik sonra da hooop serbetin icine. Oradan da daha kevgirle alamadan biz catalla caliverdik birer tane :) Ama imamin dedigini yap yaptigini yapma durumu adina ben tam tarifi yazayim dedim :)))
denenebilir. Ben zaten tatlıyı çok severim. KOlay diye adlsndırılan her tatlıyı yapmaya çalışırım. bunuda denemek istiyorum. Paylaşım için teşekkürler
Yorum Gönder