Malzemeler ;
- 4 dilim bonfile ya da az yagli antrikot (et dövdürülmeyecek)
- 400 gr. mantar
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 orta boy sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi siviyag
- 1 tatli kasigi salca (arzuya bagli)
- Minik hindistan cevizi, tuz, karabiber
Yapılışı ;
- Tavaya 1 yemek kasigi siviyag koyulup sarimsaklar eklenir ve kokusu cikana kadar kavrulur.
- Sarimsaklar tavadan alinir ve küp küp dogranan soganlar ilave edilir, pembelesene kadar kavurulur.
- Soganlar pembelestikten sonra iri parcalara dogranmis olan mantarlar ilave edilir.
- Mantarlar da suyunu salip cektikten sonra krema eklenir.
- Uzerine minik hindistan cevizi rendelenir, tuz-karabiber eklenir, arzuya gore salca ilave edilir. (Ben bu sefer denemek icin salca ekledim ama salcasiz tadini daha cok begendigime karar verdim :))
- 10 dakika kremayla pismeye birakilir.
- Bu arada baska bir tavaya 1-2 damla siviyag koyulur ve tava kizdirilir.
- Etler kizgin tavaya koyulur ve cok kurutmadan her iki taraflari da kizartilir.
- Tavadan alinan etlerin uzerine mantarli kremali sos ilave edilir.
- Patates kizartmasiyla birlikte servis edilir.
Afiyet Olsun
Not: Genelde beef strogonofta et parmak kalinliginda seritler halinde kesilir ve oyle kizartilir. Ancak o zaman et suyunu daha cabuk kaybettiginden ben butun olarak kizartip servis yapmayi tercih ediyorum. Ancak siz cok pismis et istiyorsaniz, kasabinizdan etinizi seritler halinde kesip hazirlamasini isteyebilirsiniz.
1 Haydi Yorumlayalım:
ellerine saglik canim enfes görünüyor.. sevgiler
Yorum Gönder