Malzemeler ;
- 1 su bardagi sut
- 1 su bardagi su
- 3 su bardagi un
- 2 tatli kasigi kuru maya
- 1 yumurta (sarisi uzeri icin ayrilacak)
- 2 tatli kasigi seker
- 1 su bardagi hashas
- 1 su bardagi siviyag
- 1 su bardagi dovulmus ceviz ici
- 2 cay kasigi tuz
- Hashas bir tencerede karistirilarak kavrulur.
- Soguyunca havanda dovulur ve siviyag eklenir.
- Tencerede su ve sut biraz isitilir, kuru maya ve seker ilave edilir, karistirilir.
- Un bir kaba alinir ortasi cukur hale getirilir. Mayali karisim, yumurta aki, tuz eklenerek ele yapismayan yumusak bir hamur elde edilir.
- Uzeri ortulerek ilik bir yerde iki misli kabarincaya kadar mayalanmaya birakilir.
- Hamur 6 parcaya ayrilir.
- 3 tanesi 2-3 mm kalinliginda acilir, Aralarina hashasli sivi yag surulur ve ceviz ici serpilirek ust uste konur. En ustede hashasli siviyag karisimindan surulur. Rulo yapilir. 3 parmak kalinliginda kesilir.
- Diger 3 parca da ayni sekilde hazirlanir.
- Tepsiye kesilen yerler uste getirilerek cicek seklinde dizilir.
- Ayrilan yumurta sarisi biraz sut ile seyreltilir ve hamurlarin uzerlerine surulur.
- Orta isidaki firinda yumusak kalacak sekilde pisirilir.
Afiyet Olsun
1 Haydi Yorumlayalım:
bizim burda çok yaparlar bu çörekten.harika bir tat.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Yorum Gönder