DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler ;

  • 4 su bardagi un
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 su bardagi siviyag
  • Yarim paket erimis margarin
  • 2 yumurta ( bir tanesinin sarisi uzerine surulecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 sap dereotu
  • 50 gr. ince rendelenmis parmesan
  • Tuz, susam, corekotu


Yapılışı ;

Yapimi bu kadar kolay bir pogacayi hemen sabah kahvaltiniza cayiniz demlenirken hazirlayip ailenize sicacik bir sabah surprizi yapabilirsiniz.

  • Un bir kaba alinir ve ortasi cukurlastirilir.
  • Yogurt, siviyag, erimis margarin, yumurta (bir tanesinin sarisini uzerine surmek icin ayirmalisiniz), parmesan peynir, tuz ve kabartma tozu kaba eklenir.
  • Dereotu iyice yikanir ve rondodan gecirilip incecik kiyilarak una eklenir.
  • Tum karisim homojenlesene kadar iyice yogrulur
  • Elde sekil verilerek yaglanmis firin tepsisine yerlestirilir. (icinde parmesan oldugundan arti bir malzeme ile icini doldurmaya gerek duymadim)
  • Uzerlerine ayrilan yumurta sarisi surulur ve susam ile corek otu serpilir.
  • Onceden isitilmis 180 derecelik firinda 30-35 dakika pisirlir.


                                                                    Afiyet Olsun

3 Haydi Yorumlayalım:

mutfagabuyrun dedi ki...

poğaçalar harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

tesekkurler, kolaycacik bayatlamamasi da cabasi :))

nesrin dedi ki...

Aylin, makarna tarifini denedim, bugün yayinladim. Bir bakarsin, sevgiler...

Yorum Gönder