- 4 dilim bonfile (dovdurulmeyecek)
- 2 yemek kasigi rokfor peynir
- 2 yemek kasigi ricotta peynir
- 1 tatli kasigi siviyag
Yapılışı ;
- Kasabiniza 2 cm kalinliginda hazirlattiginiz bonfileleri ozellikle dovmemesini soyleyin
- Ricotta ve rokfor peyniri bir tabakta catalla ezin.
- Tavaya 1 tatli kasigi siviyagi koyun ve kizdirin
- Bonfilelerin her iki tarafinida 3 er dakika kizartin.
- Cam firin kabina aldiginiz kizarmis bonfilelerin uzerine birer kasik peynir harcindan koyun
- Firinin izgara bolumunde bonfilelerin uzerindeki peynirler eriyip hafif renkleninceye kadar pisirin.
- Firindan cikardiktan sonra servis esnasinda cok ince kiyilmis frenk sogani serpistirin.
- Yanina buharda pismis sebze, pure, patates kizartmasi (ya da bizim gibi makarna) vb garniturler ekleyerek servisi zenginlestirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
4 Haydi Yorumlayalım:
Offf offf offff nefis görünüyor bayıldım ben bu tarife :)))
Sevgiler,
Evren
teminat verebilirim ki lezzeti goruntusunden daha harika :)) afiyet olsun
sevgiyle kaliniz.
Aylincim ellerine sağlık süper bir görüntü eminim bir o kadarda lezizdir.Mutlu pazarlar sevgiler...
tesekkur ederim. evet cok leziz, denemenizi tavsiye ederim.
sevgiyle kaliniz
Yorum Gönder