FRAMBUAZLI PEMBİŞ PASTA


Malzemeler ; 

Pasta keki icin;
  • 4 adet yumurta
  • Yarim su bardagi toz seker
  • 1,5 su bardagi un
  • Yarim limon kabugu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • Yarim cay kasigi kabartma tozu
Pasta kremasi icin;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardagi toz seker
  • 3 corba kasigi un
  • Yarim lt. sut
  • Yarim paket vanilya
  • 1/5 paket (50 gr.) margarin
Ara ve ust malzeme;
  • 200 gr. dondurulmus frambuaz
  • 1 cay bardagi toz seker
Yapılışı ; 

Aslinda malzemelere bakinca biraz zahmetli bir pasta gibi gorunse de disaridan alinan katki malzemelerinden olusmus krem santilere gore daha leziz. Hem onumuzdeki sevgililer gunu icin iyi bir tercih :)
  • İlk hazirlik olarak frambuazlar erimesi ve suyunu birakmasi icin sekerle karistirilarak bir kenarda beklemeye alinir.
  • Yumurtalarin aklari ve sarilari ayrilir, aklari cam bir kaseye alinir
  • Sarilara seker ve limon kabugu rendesi eklenip, sekerler eriyinceye kadar mikser ile karistirilir.
  • Una vanilya ve kabartma tozu eklenerek iki kere elenir.
  • Yumurta aklari mikserle 6-7 dakika cirpilip kar haline getirilir.
  • Yumurta sarilari ve un bu kar karisima ilave edilir ve cok hafif surekli alttan alinarak  karistirilir. Fazla cirpilarak karistirilmamalidir.
  • 20 cm capinda pasta kalibi yumusak margarin ile iyice yaglanir.
  • Karisim kaliba bosaltilir ve orta isidaki firinda 30-35 dakika pisirilir.
  • Firindan cikardiktan sonra sogumasi beklenerek kaliptan cikartilir ve uzun keskin bir bicakla ortasindan yatay olarak kesilir.
  • Kekiniz firinda piserken pasta kremasini hazirlamaya baslayabilirsiniz.
  • Bir tencerede yumurta, seker ve un karistirilir.
  • Bu karisima kaynar sut yavas yavas ilave edilerek surekli karistirmak suretiyle pisirilir. Karisim koyulasinca tencere atesten alinir ve margarin ile vanilya ilave edilerek karistirmaya devam edilir.
  • Suyunu birakan frambuazlarin kirmizi suyu bu pasta kremasina ilave edilerek pembiş hale getirilir.
  • Soguyan pasta kekinin ilk kati pasta tabagina alinir ve uzerine pasta kremasinin 1/3 u koyularak yayilir.
  • Frambuazlardan 8-9 tanesi uzerini suslemek icin ayirildiktan sonra kalan frambuazlar ara kata yayilir.
  • Kekin 2. dilimi frambuazlarin uzerine koyulur.
  • Kalan pasta kremasinin tamami pastanin uzerine ve yanlarina iyice sivanir.
  • Ayrilan frambuazlar uzerine sus olarak koyulur.
Pasta kivaminda bir sevgililer gunu dilerim.

                                                                     Afiyet Olsun

2 Haydi Yorumlayalım:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik canim pastan harika görünüyor.. sevgiler

Unknown dedi ki...

lezzeti de cok guzel, denemeniz ve begenmeniz dilegimle. Onumuzdeki gunlerde ( su somestir tatili bir biterse insallah :))) Pasta sekeriyle suslediklerimizden de paylasmaya calisacagim.
sevgiyle kaliniz.

Yorum Gönder