Malzemeler ;
Pasta keki icin;
- 4 adet yumurta
- Yarim su bardagi toz seker
- 1,5 su bardagi un
- Yarim limon kabugu rendesi
- 1 paket vanilya
- Yarim cay kasigi kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardagi toz seker
- 3 corba kasigi un
- Yarim lt. sut
- Yarim paket vanilya
- 1/5 paket (50 gr.) margarin
- 200 gr. dondurulmus frambuaz
- 1 cay bardagi toz seker
Aslinda malzemelere bakinca biraz zahmetli bir pasta gibi gorunse de disaridan alinan katki malzemelerinden olusmus krem santilere gore daha leziz. Hem onumuzdeki sevgililer gunu icin iyi bir tercih :)
- İlk hazirlik olarak frambuazlar erimesi ve suyunu birakmasi icin sekerle karistirilarak bir kenarda beklemeye alinir.
- Yumurtalarin aklari ve sarilari ayrilir, aklari cam bir kaseye alinir
- Sarilara seker ve limon kabugu rendesi eklenip, sekerler eriyinceye kadar mikser ile karistirilir.
- Una vanilya ve kabartma tozu eklenerek iki kere elenir.
- Yumurta aklari mikserle 6-7 dakika cirpilip kar haline getirilir.
- Yumurta sarilari ve un bu kar karisima ilave edilir ve cok hafif surekli alttan alinarak karistirilir. Fazla cirpilarak karistirilmamalidir.
- 20 cm capinda pasta kalibi yumusak margarin ile iyice yaglanir.
- Karisim kaliba bosaltilir ve orta isidaki firinda 30-35 dakika pisirilir.
- Firindan cikardiktan sonra sogumasi beklenerek kaliptan cikartilir ve uzun keskin bir bicakla ortasindan yatay olarak kesilir.
- Kekiniz firinda piserken pasta kremasini hazirlamaya baslayabilirsiniz.
- Bir tencerede yumurta, seker ve un karistirilir.
- Bu karisima kaynar sut yavas yavas ilave edilerek surekli karistirmak suretiyle pisirilir. Karisim koyulasinca tencere atesten alinir ve margarin ile vanilya ilave edilerek karistirmaya devam edilir.
- Suyunu birakan frambuazlarin kirmizi suyu bu pasta kremasina ilave edilerek pembiş hale getirilir.
- Soguyan pasta kekinin ilk kati pasta tabagina alinir ve uzerine pasta kremasinin 1/3 u koyularak yayilir.
- Frambuazlardan 8-9 tanesi uzerini suslemek icin ayirildiktan sonra kalan frambuazlar ara kata yayilir.
- Kekin 2. dilimi frambuazlarin uzerine koyulur.
- Kalan pasta kremasinin tamami pastanin uzerine ve yanlarina iyice sivanir.
- Ayrilan frambuazlar uzerine sus olarak koyulur.
Afiyet Olsun
2 Haydi Yorumlayalım:
ellerine saglik canim pastan harika görünüyor.. sevgiler
lezzeti de cok guzel, denemeniz ve begenmeniz dilegimle. Onumuzdeki gunlerde ( su somestir tatili bir biterse insallah :))) Pasta sekeriyle suslediklerimizden de paylasmaya calisacagim.
sevgiyle kaliniz.
Yorum Gönder