Malzemeler ;
- 1 paket penne makarna
- 150 gr. taze kasar
- 150 gr. ricotto
- 150 gr. mozarella
- 150 gr. eski kasar
- 1 kutu krema (200 ml)
- Muskat, tuz, karabiber
Yapılışı ;
- Tencereye su koyulup kaynatilir, icine tuz eklenir.
- Makarnalar kaynayan suya ilave edilip, yapismamalari icin 1 tatli kasigi siviyag eklenir.
- 6-7 dakika aldente (az pişmis) kivamda kaynatilir, bekletmeden suzulur.
- Makarnalar haslanirken baska bir kasede eski kasar, ricotto, mozarella peynirleri ve krema karistirilir. Muskat, tuz ve karabiber ekilir.
- İyice suzulen makarnalar bu peynirli karisima ilave edilir ve iyice karistirilir.
- Butun karisim firin kabina alinir, uzerine taze kasar rendelenir.
- Firin izgara (ustten pisirme) konumuna alinir ve makarnalarin uzeri istenildigi kadar pembelestirilir.
- Firindan cikardiktan sonra yaninda mevsim salatasiyla servisi uygun olur.
Afiyet Olsun
6 Haydi Yorumlayalım:
cok lezziz görünüyor.. ellerine saglik.. sevgiler
Tesekkur ederim, tarifi amerikali bir seften (c)aldim :)))
En sevdigim türden bir makarna. Ellerine saglik. Sevgiler...
Hatta tarifi not ettim. En kisa zamanda deneyecegim, yayinlayinca haber veririm. Tesekkürler.
cok sevindim begendigine, afiyet olsun :)
Peynirli sevilmez mi ya,çok hoş görünüyor ayrıca eline sağlık.(Kadın Sohbetleri)
Yorum Gönder