Sozun ozu ben normal cay pek sevmem zaten, kahve daha cok tercih ederim. Ama gun icinde o kadar cok kahve iciyorumki aksamlari daha hafif bir seyler istiyor canim. Ayrica kizimi da bu soguklarda nezle-gripten koruyabilmek adina 3 isi bir arada yapmis oluyorum :) Hem yaglarimi yakmayi, hem sari sekerimin bunyesini kuvvetlendirmeyi hem de ikimizin de icerken keyifli sohbetler yapacak zamani yaratmayi :)
Aslinda ben buradaki resimde cayi demleyip servise aldiktan sonra bir Çinli'nin tavsiyesi ile aldigim yasemin cicegi topagini da son anda ekledim, gercek tarifimizde yasemin yok, laf aramizda tadi da tarcina pek yakismadi :( Ama fotografi cekmis bulundum, affola :)
Malzemeler ;
- 1 orta boy elma
- 1 limon
- 1-2 tane karanfil
- 1 cubuk tarcin
- 2-3 tane karabiber
- 1 parca kok zencefil
- Elma ve limonu iyice yikadiktan sonra kabuklarini soymadan 4 e bolerek orta boy bir tencereye koyup uzerini ortecek kadar su ilave ediyoruz.
- Icine kabuk tarcin, karanfil, karabiber taneleri ve ince ince kiydigimiz kok zencefili ekliyoruz.
- Kaynadiktan sonra ocagin altini kapatip 2-3 dakika dinlendirip servise aliyoruz.
- Bu asamada sekersiz icemeyenlere tavsiyem seker ya da tatlandirici yerine bal kullanmalari.
Not; Bu cayin icindeki tarcin kan sekerini duzenleyip ani tatli krizlerini onune geciyor, ayrica yemeklerden ya da kahvaltidan 10 dakika once tuketilirse istahi kapama ozelligi de var.
Afiyet Olsun
1 Haydi Yorumlayalım:
merhaba, kışın bitki çaylarının her türlüsünü severim...tarçını mutfakta daha çok kullanmamız gerektiğine inanıyorum....sevgiler
Yorum Gönder