KANDIL SIMIDI




Yine tam 1 sene olmus buralara ugramayali. Zaman gecip gidiyor, bu arada omur bitiyor derdi anneannem. Gencken bos gelirdi bir cok sozu gibi ama artik nufus kagidi eskidikce daha bir anlam tasir oldu sozleri. Bu gurbetlik ciktigindan beri 3 senedir hic gormedim, kokusu burnumda tutuyor. Kandil geldimi daha bir anlamlaniyor bu kokular, mis gibi beyaz sabun kokusuna bir de evin icini saran mahlep kokusu eklenir. Neyse pek bir duygusalim sanirim, uzaktayken bu onemli gunler daha bir zor geciyor. Bu arada kandiliniz mubarek olsun, rabbim tum insanliga iyilikler nasip insallah.

Simdi gelelim tarife, benim banko tariflerinden biridir ve olculeri de lezzeti de asla sasmaz. Turkiye'deyken her pastanede bulundugundan ben bile cok sik yapmazdim ama Amerika'da tazesini bulmak biraz zor, bu sebeple actim eski tarif defterimi yine ;)

Malzemeler ;
  • 1 paket margarin
  • 1,5 cay bardagi sivi yag
  • 2 yemek kasigi sirke
  • 1 cay bardagi sut
  • 2 yemek kasigi toz seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 yemek kasigi mahlep
  • 3 su bardagi un (bardak buyuklugune gore un miktarini elinize yapismayacak bir kivam alana kadar arttirabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Uzeri icin 1 yumurta, 1 kasik yogurt, susam, corekotu
Yapilisi ;
  • Unu yogurma kabina eleyelim, uzerine kabartma tozu, seker, tuz, mahlep ekleyelim.
  • Uzerine margarini, siviyagi, sirkeyi, sutu ekleyip ele yapismayacak yumusak bir hamur halini alana kadar yoguralim.
  • Ceviz buyuklugunde parcalar koparip halka seklini verelim.
  • Yumurtanin beyazini ve sarisini ayri kaselere alip cirpalim.
  • Susamli yapacagimiz simit halkalarini yumurtanin beyazina bulayip sonra susamla kaplayalim.
  • Corekotlu simitler icinde ayirdigimiz yumurta sarisina 1 kasik yogurt ekleyip cirpalim ve halkalarin uzerine surup sonra corek otu serpistirelim.
  • 175 derece onceden isitilmis firinda 30 dakika uzerleri kizarana kadar pisirelim.
  • Sonra konuya komsuya kandillesmeye giderken elimiz bos gitmeyelim :)
                                                            Afiyet Olsun 






0 Haydi Yorumlayalım:

Yorum Gönder