MİLFOY KRATERİ


Malzemeler ; 

  • 20 parca milfoy hamuru
  • Dilediginiz ic malzemesi (salam, sosis, dilim zeytin v.b)
  • Taze kasar
  • 1 yumurta sarisi

Yapılışı ; 

  • 10 adet milfoy hamuru yaglanmis tepsiye dizilir.
  • Kalan diger milfoylerin ortalari bir su bardaginin agzi ile kesilerek cikarilir ve ortasi delik hale gelen bu ikinci kat milfoyler tepsiye dizilen milfoylerin uzerine koyulur. (Ortasindan cikan yuvarlak hamurlar sonradan puf boregi yapiminda kullanilabilir. Olcusu tam uyuyor )
  • Ortadaki bosluga istenilen malzeme eklenir, uzerlerine rendelenmis taze kasar serpilir.
  • Hamurun uzerine yumurta sarisi surulur.
  • Orta isidaki firinda milfoyler kizarana kadar pisirilir.

*Pazar sabah kahvaltilari icin guzel bir degisiklik.
**Hamuru ayni sekilde hazirlayip icine bir sey koymadan ve yumurta surmeden pisirip, firindan ciktiktan ve soguduktan sonra ortadaki cukura meyva yerlestirip uzerine de pudra sekeri dokerek hafif bir tatli da yapabilirsiniz.

MUTFAKTA KANUN YOKTUR, BU TARİFLERİN HEPSİ YOL GOSTERMECE. HAYALLERİNİZ KADAR SINIRLISINIZ :)


                                  Afiyet Olsun

4 Haydi Yorumlayalım:

mutfagabuyrun dedi ki...

milföylü böreği çok severim.hem kolay hemde lezzetli olur.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Unknown dedi ki...

tesekkur ederim arkadasim, mutlaka sen daha iyilerini de yapiyorsundur :) ama biz de cok severiz, ayrica her pazar degisik bir seyler yapmak gerekiyor evdekilerinin keyfini yerine getirebilmek icin. ben tatlisini da yapiyorum o da gorsel ve lezzet acisindan hos oluyor.
sevgiyle kal.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Milföy hamurları hayat kurtarıyor mutfakta değil mi? Ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

evet hem de nasil, ozellikle de ne yapicam yine diye dusunup, yemek yapmaktan ziyade ne yapacagini dusundugumuz anlarda :)))
bir de krema tabiki :)) dumduz bir yemegi bile solene ceviriyor benim icin :)

Yorum Gönder