BEEF STROGONOF


Malzemeler ; 

  • 4 dilim bonfile ya da az yagli antrikot (et dövdürülmeyecek)
  • 400 gr. mantar
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 orta boy sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi siviyag
  • 1 tatli kasigi salca (arzuya bagli)
  • Minik hindistan cevizi, tuz, karabiber

Yapılışı ; 

  • Tavaya 1 yemek kasigi siviyag koyulup sarimsaklar eklenir ve kokusu cikana kadar kavrulur.
  • Sarimsaklar tavadan alinir ve küp küp dogranan soganlar ilave edilir, pembelesene kadar kavurulur.
  • Soganlar pembelestikten sonra iri parcalara dogranmis olan mantarlar ilave edilir.
  • Mantarlar da suyunu salip cektikten sonra krema eklenir.
  • Uzerine minik hindistan cevizi rendelenir, tuz-karabiber eklenir, arzuya gore salca ilave edilir. (Ben bu sefer denemek icin salca ekledim ama salcasiz tadini daha cok begendigime karar verdim :))
  • 10 dakika kremayla pismeye birakilir.
  • Bu arada baska bir tavaya 1-2 damla siviyag koyulur ve tava kizdirilir.
  • Etler kizgin tavaya koyulur ve cok kurutmadan her iki taraflari da kizartilir.
  • Tavadan alinan etlerin uzerine mantarli kremali sos ilave edilir.
  • Patates kizartmasiyla birlikte servis edilir.

                                                                Afiyet Olsun


Not: Genelde beef strogonofta et parmak kalinliginda seritler halinde kesilir ve oyle kizartilir. Ancak o zaman et suyunu daha cabuk kaybettiginden ben butun olarak kizartip servis yapmayi tercih ediyorum. Ancak siz cok pismis et istiyorsaniz, kasabinizdan etinizi seritler halinde kesip hazirlamasini isteyebilirsiniz.
                                                                  

1 Haydi Yorumlayalım:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik canim enfes görünüyor.. sevgiler

Yorum Gönder