HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler ; 

  • 1 su bardagi sut
  • 1 su bardagi su
  • 3 su bardagi un
  • 2 tatli kasigi kuru maya
  • 1 yumurta (sarisi uzeri icin ayrilacak)
  • 2 tatli kasigi seker
  • 1 su bardagi hashas
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 su bardagi dovulmus ceviz ici
  • 2 cay kasigi tuz
 Yapılışı ; 


  • Hashas bir tencerede karistirilarak kavrulur.
  • Soguyunca havanda dovulur ve siviyag eklenir.
  • Tencerede su ve sut biraz isitilir, kuru maya ve seker ilave edilir, karistirilir.
  • Un bir kaba alinir ortasi cukur hale getirilir. Mayali karisim, yumurta aki, tuz eklenerek ele yapismayan yumusak bir hamur elde edilir.
  • Uzeri ortulerek ilik bir yerde iki misli kabarincaya kadar mayalanmaya birakilir.
  • Hamur 6 parcaya ayrilir.
  • 3 tanesi 2-3 mm kalinliginda acilir, Aralarina hashasli sivi yag surulur ve ceviz ici serpilirek ust uste konur. En ustede hashasli siviyag karisimindan surulur. Rulo yapilir. 3 parmak kalinliginda kesilir.
  • Diger 3 parca da ayni sekilde hazirlanir.
  • Tepsiye kesilen yerler uste getirilerek cicek seklinde dizilir.
  • Ayrilan yumurta sarisi biraz sut ile seyreltilir ve hamurlarin uzerlerine surulur.
  • Orta isidaki firinda yumusak kalacak sekilde pisirilir.
Bu tarifi ananem ve buyuk ananem yaparlardi. Firindan kokusunu duydukca o gunlere donerim hala :))

                                                                   Afiyet Olsun

1 Haydi Yorumlayalım:

mutfagabuyrun dedi ki...

bizim burda çok yaparlar bu çörekten.harika bir tat.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Yorum Gönder