Gönderen
Unknown
Malzemeler ;
- 500 gr hazir kavurma
- 1,5 su bardagi pirinç
- 1,5 su bardagi su
- Tuz-Karabiber
Yapılışı ;
- İlk olarak pirinçleri ayıklayıp bir kaseye alalim 2-3 kere yıkayıp nişastasını çıkaralım.
- Üstüne tuz serpip, sicak su ekleyelim ve bu şekilde bir kenara alalim.
- Teflon bir tencereye hiç yağ eklemeden kavurmalarimiz koyalim ve yağları eriyene kadar karıştırarak çevirelim.
- Kavurmaların üzerine suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve kasikla hafif bastıralım.
- 1,5 bardak sıcak suyu tencerenin kenarindan pirinçleri cok havalandirmadan ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinçler şişene kadar pişirelim.
- Büyük bir servis tabağına tencereyi ters cevirelim ve yanına dilediğimiz garniturleri ekleyerek sıcak servis yapalım.
- Tuz ve karabiber damak tadıyla ilgili oldugundan servis asamasinda eklemek uzere ben sofraya getiriyorum ama dileyen pilavi pişirirken de ekleyebilir. Yanlizca kavurmaninda tuzlu oldugunu unutmayalim.
- Yaninda bol köpüklü ayran ile bu uyduruk etli pilav hepinize afiyet bal şeker olsun :)
Afiyet Olsun
1 Haydi Yorumlayalım:
ellerine sağlık canım.çok severim.sevgiler.
Yorum Gönder