Malzemeler ;
- 2 yumurta
- 1 su bardagi şeker
- Yarim su bardagi sivi yag
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- Aldığı kadar un (krep hamuru kivaminda olacak)
- 1 cay kasigi tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı ;
- Yumurta, süt, sıvı yag ve seker, seker iyice eriyene kadar karistirilir.
- Un, tuz, kabartma tozu, karbonat ve vanilin elenerek sivi karisima eklenir.
- Kuru üzümler karışıma ilave edilir.
- Cok fazla karistirmadan malzemeler birbirine yedirilir.
- Kek kalibi yaglandiktan sonra karisim kaliba alinir ve onceden 175-180 derece isitilmis firinda 30-35 dakika pisirilir.
- Pişme süresinin sonunda kontrol iççin bir kürdan keke batirilir, temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
- Pisme suresinin sonunda kek firindan alindiktan sonra 5 dakika kadar kalipta dinlendirilip, sonra cikarilarak dilimlenir.
Afiyet Olsun
1 Haydi Yorumlayalım:
Greеtіngs! This is my fiгst сomment hеre so I just wanted to give a quісκ shout out and tell you I genuinely еnjoу гeading your aгticles.
Cаn уou гecommend any othеr blogs/ωebѕіtes/forums that coѵeг the sаme subjects?
Thаnks а lot!
Feеl free to surf to my hоmepagе ::
seopressor version5
Yorum Gönder