Malzemeler ;
- 3 adet iri mantar
- 3 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi tereyag
- 1 su bardagi sut
- 4 su bardagi su
- 1 paket krema (200 ml)
- Tuz-Karabiber
Yapılışı ;
- Mantarlar iyice silinir ve ince ince dogranir. Bir tencede 1 bardak su ile haslanir.
- Mantarlar haslanirken baska bir tencerede, un tereyagi ile hafifce kavrulur.
- Kavrulan una 3 bardak su yavas yavas ilave edilir.
- Bu esnada surekli karistirilir ki unlar topaklanmasin.
- Unlu karisima haslanan mantarlar suyuyla birlikte ilave edilir.
- 10 dakikada bu sekilde karistirilarak pisirilmeye devam edilir.
- Krema 1 bardak sut ile inceltilir ve corbanin uzerine eklenir.
- 2-3 dakikada bu sekilde kaynatildiktan sonra tuz-karabiber ilavesiyle corbaniz servise hazirdir.
Afiyet Olsun
4 Haydi Yorumlayalım:
mantar yemediğim için banagöre değil ama sevenler için harika bir tat.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Çok teşekkur ederim. Mantara gelince, bizim evin de vazgecilmezidir mantar, neredeyse tatlilara bile koymayi dusunuyorum :))) Ama gercekten harika bir tat bu corba. Mantar yerine brokoli, pırasa, karnibahar da kullanabilirsiniz. Ozellikle karnabaharli versiyonu cok leziz oluyor. Tavsiye ederim. 1-2 gune kadar onu da pisirip paylasmaya calisirim. Afiyet olsun :)
mmmh cok severim! ellerine saglik canim nefis görünüyor! sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.
Temennilerimiz karsilikli :)) sevgiyle kaliniz insallah.
Yorum Gönder