KREMALI MANTAR ÇORBASI


Malzemeler ; 

  • 3 adet iri mantar
  • 3 yemek kasigi un
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • 1 su bardagi sut
  • 4 su bardagi su
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Tuz-Karabiber

Yapılışı ; 

  • Mantarlar iyice silinir ve ince ince dogranir. Bir tencede 1 bardak su ile haslanir.
  • Mantarlar haslanirken baska bir tencerede, un tereyagi ile hafifce kavrulur.
  • Kavrulan una 3 bardak su yavas yavas ilave edilir.
  • Bu esnada surekli karistirilir ki unlar topaklanmasin.
  • Unlu karisima haslanan mantarlar suyuyla birlikte ilave edilir.
  • 10 dakikada bu sekilde karistirilarak pisirilmeye devam edilir.
  • Krema 1 bardak sut ile inceltilir ve corbanin uzerine eklenir.
  • 2-3 dakikada bu sekilde kaynatildiktan sonra tuz-karabiber ilavesiyle corbaniz servise hazirdir.


                                                                   Afiyet Olsun

4 Haydi Yorumlayalım:

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemediğim için banagöre değil ama sevenler için harika bir tat.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Çok teşekkur ederim. Mantara gelince, bizim evin de vazgecilmezidir mantar, neredeyse tatlilara bile koymayi dusunuyorum :))) Ama gercekten harika bir tat bu corba. Mantar yerine brokoli, pırasa, karnibahar da kullanabilirsiniz. Ozellikle karnabaharli versiyonu cok leziz oluyor. Tavsiye ederim. 1-2 gune kadar onu da pisirip paylasmaya calisirim. Afiyet olsun :)

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

mmmh cok severim! ellerine saglik canim nefis görünüyor! sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.

Unknown dedi ki...

Temennilerimiz karsilikli :)) sevgiyle kaliniz insallah.

Yorum Gönder