KÖRİLİ MANTARLI TAVUK



Malzemeler ; 

  • 1 butun tavuk (sadece gogus sert oldugundan. kasabiniza tavugu kemiklerinden ayirip parmak kalinliginda seritler halinde kestirin.)
  • 1 sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 500 gr mantar
  • 1 tatli kasigi köri
  • 1 paket krema (200ml)
  • Tuz- Beyaz biber - Zeytinyagi
Yapılışı  ;

  • Soganlari yemeklik dograyip zeytinyaginda kavurun, sarimsaklari soyup butun olarak ekleyin, uzerine bir cimdik toz seker serpin ki guzel karamelize olsunlar.
  • Mantarlari orta boy (cok ufalanmadan) dograyin.
  • Karamelize olan sogan ve sarimsaklara ekleyin.
  • Mantarlar 5 dakika kavrulduktan sonra serit olarak hazirlattiginiz tavugunuzu ekleyin ve kapagini kapatin.
  • Ara sira kapagi acip karistirin.
  • Biraz suyunu salip hafif cektikten sonra kremayi ve köriyi ekleyin.
  • Tuz- Beyaz biber (karabiberin goruntusu hos olmadigindan beyaz biber tercih ettm ama karabiber de kullanabilirsiniz) serpin.
  • Kremayla 5-10 dakika daha pisirdikten sonra servise hazirdir.
  • Beyaz pilav ile servis edebileceginiz gibi tek basina da servis yapabilirsiniz.
  • Suslemek icin biraz frenk soganini ince ince dograyip uzeirne serpebilirsiniz.
                                                                     Afiyet Olsun

5 Haydi Yorumlayalım:

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemiyorum ama tavuğu çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Afiyet seker olsun, mantar olacak diye bir sart yok. Yemek pisirmenin en guzel yani, nasil ve ne istiyorsaniz onu pisirebilme ayricaligi bence :))

NİRVANA dedi ki...

Ellerine saglık tavuk mantar vee körii muhtesem üçlü :)))

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Ne zaman döndün Amerika`dan? Sevgiler Berlin`den.

Unknown dedi ki...

evet sevgili dr.nirvana, bence de :))) afiyet, bal, seker olsun :)
Aralik basinda döndüm sevgili nesrin. Zaten 10 gunlugune gitmistim ama tadi damagimda kaldi. Bahara tekrar niyetliyim insallah. Türkiye'den de sana selamlar, saygilar ve opucukler :)

Yorum Gönder