- 7-8 adet kurutulmus domates (tuzsuz)
- 1 bardak bulgur
- 1 orta boy sogan
- 1 çorba kasigi tereyagi
- 2 corba kasigi siviyag
- 1 corba kasigi domates salcasi
- 1,5 su bardagi su
- Tuz-Kirmizi pul biber-Nane
- Bulgurlar ayiklanip, yikanir.
- Soğan yemeklik (küçük küçük) dogranir,tereyagi ve siviyag ile birlikte kavrulur.
- Kurutulmus domatesler ve salca eklenir.
- Yikanan bulgurlar bu salcali karisima ilave edilir ve 4-5 dakika birlikte kavurmaya devam edilir.
- 1,5 bardak su eklenir.
- Tuz ilave edilir.
- Pilav suyunu cekene kadar hafif ateste pisirilir.
- Pisen pilavin demlenmesi icin uzerine 3-4 yaprak kagit havlu katlanarak koyulur ve kapak kapatilir.
- Üzerine kirmizi pul biber ve nane serpilerek servis yapilir.
Afiyet Olsun
2 Haydi Yorumlayalım:
bu tam bana göre arkadaşım.çok severim bulgur pilavını.ellerine sağlık.bu arada karnıbaharı brokolıyıde çok severim.beklıyorum tarifleri.sevgiler.
oh nihayet mantarsiz bir sey bulabildim :)) afiyet bal seker olsun :)
Yorum Gönder