Malzemeler ;
- 1 butun tavuk (sadece gogus sert oldugundan. kasabiniza tavugu kemiklerinden ayirip parmak kalinliginda seritler halinde kestirin.)
- 1 sogan
- 2 dis sarimsak
- 500 gr mantar
- 1 tatli kasigi köri
- 1 paket krema (200ml)
- Tuz- Beyaz biber - Zeytinyagi
- Soganlari yemeklik dograyip zeytinyaginda kavurun, sarimsaklari soyup butun olarak ekleyin, uzerine bir cimdik toz seker serpin ki guzel karamelize olsunlar.
- Mantarlari orta boy (cok ufalanmadan) dograyin.
- Karamelize olan sogan ve sarimsaklara ekleyin.
- Mantarlar 5 dakika kavrulduktan sonra serit olarak hazirlattiginiz tavugunuzu ekleyin ve kapagini kapatin.
- Ara sira kapagi acip karistirin.
- Biraz suyunu salip hafif cektikten sonra kremayi ve köriyi ekleyin.
- Tuz- Beyaz biber (karabiberin goruntusu hos olmadigindan beyaz biber tercih ettm ama karabiber de kullanabilirsiniz) serpin.
- Kremayla 5-10 dakika daha pisirdikten sonra servise hazirdir.
- Beyaz pilav ile servis edebileceginiz gibi tek basina da servis yapabilirsiniz.
- Suslemek icin biraz frenk soganini ince ince dograyip uzeirne serpebilirsiniz.
5 Haydi Yorumlayalım:
mantar yemiyorum ama tavuğu çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Afiyet seker olsun, mantar olacak diye bir sart yok. Yemek pisirmenin en guzel yani, nasil ve ne istiyorsaniz onu pisirebilme ayricaligi bence :))
Ellerine saglık tavuk mantar vee körii muhtesem üçlü :)))
Ellerine saglik. Ne zaman döndün Amerika`dan? Sevgiler Berlin`den.
evet sevgili dr.nirvana, bence de :))) afiyet, bal, seker olsun :)
Aralik basinda döndüm sevgili nesrin. Zaten 10 gunlugune gitmistim ama tadi damagimda kaldi. Bahara tekrar niyetliyim insallah. Türkiye'den de sana selamlar, saygilar ve opucukler :)
Yorum Gönder