KLASİK TARZ CHEESECAKE - FRAMBUAZLI

Malzemeler ; 

Hamuru için;
(bircok yerde hamuru biskuvi ile yapiyorlar ama klasik american cheesecake'inde biskuvi kullanilmaz, hamur yapilir.)
  • 1 su bardagi un
  • 5 Kahve fincanı margarin
  • 1 Yumurta sarısı
  • 2 Çorba kaşığı su
Krema İçin:
  • 1 Yumurta
  • 1 Yumurta akı 
  • 1 Limon kabuğu rendesi 
  • 1 Limon suyu 
  • 1 Çorba kaşığı un 
  • 5 Çorba kaşığı yoğurt 
  • 1 Kahve fincanı şeker 
  • 400 gr. labne peynir
Frambuaz sos icin;
  • 1 su bardağı frambuaz 
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
 Yapılışı ;  


· Bir kapta unu, oda sıcakligindaki margarinle yoğurun.
· Yumurta sarısı ve suyu ekleyip hamuru hazırlayın.
· Hamuru açarak 15 cm çapında unlanmış kelepçeli kalıba yayın.
· Hamuru kabarmaması için birkaç yerinden delin.
· Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Sonra ust dolgusunu hazirlayana kadar bir kenarda
bekletin, sogusun.
· Bir kapta yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi, su, yoğurt, un ve şekeri karıştırın.
· Labne peynirini ilave edip tekrar karıştırın.
· Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını çırpın, kar haline getirin ve peynirli karışıma ilave edin. Ancak bu ilavede yumurta beyazi karlarini alttan alarak yavasca karistirin, sonmesin.
· Karışımı soğuyan hamurun üzerine ilave edip 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
· Tencereye frambuazları, şekeri koyup kaynatın
. Nişastayı az bir su ile çay bardağında karıştırıp kaynamakta olan frambuazların üzerine dökün ve kaşıkla karıştırın
·  Biraz kaynatıp robottan geçirin· Firindan cikardiginiz cheesecake'i sogumaya birakin. Oda sicakligina gelince frambuaz sosunu ekleyip, uzerini frambuaz taneleriyle susleyin.
· Soğuk olarak servis yapın


                                                                    Afiyet Olsun

2 Haydi Yorumlayalım:

Unknown dedi ki...

Hastasıyım ben bu tadın. Çok seviyorum cheesecake'i.
harika görünüyor, ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

tesekkur ederim, sizlerinde yuregine saglik. benimde favori tatlilarimdandir. limonlusundan, balkabaklisina kadar her cesidini severim. Baz hamur ayni kalmak sartiyla uzerine istediginiz her seyi ekleyebilirsiniz. Afiyetle kalin :)

Yorum Gönder