FRANSIZ ÖNMAYASI ( POLISH )


Göz korkutan ama aslında korkulacak bir şey olmadığı yaptıktan sona anlaşılan maya :)

Malzemeler ; 

- 1 bardak oda ısında su
- 1/4 tatlı kaşığı kuru maya
- 1+1/2 bardak beyaz un

Yapılışı ; 

Unu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ilave ederek hamurunuzu 4-5 dakika çırpma teliyle karıştırın. Hamurunuz krep hamuru kıvamında  cıvık, akışkan kıvamda olacaktır

Hamurunuzun içinde bulunduğu kabı streç film ile kaplayıp evin ılık bir yerinde (4 ile 10 saat arasıda) mayalanmaya bırakın. Bu süre sonunda karışım  köpüklenip hafifçe kabarır.

Hemen kullanmayacaksanız kapaklı bir kaba alıp buzdolabına kaldırın. Dolapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz.


Kullanacağınız zaman 2-3 saat önceden dolaptan çıkarıp oda ısısına gelmesini beklemeniz gerekiyor.

0 Haydi Yorumlayalım:

Yorum Gönder