KIYMALI KATMER BÖREK


Birazcik ugrasli ama yemeye doyulmaz ;

Malzemeler ; 

Hamur icin ;

  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 2 cay bardagi su
  • 3 yumurta ( 2 tanesinin sarisi ustune surulecek)
  • 1 tatli kasigi karbonat veya kabartma tozu
  • 1 yemek kasigi sirke
  • tuz
  • Aldigi kadar un
  • Hamurun aralarina surmek icin yarim paket margarin
  • Boregin ustu icin susam ve corekotu




Ici icin ;

  • 1/2 kg kiyma
  • 2 orta boy sogan
  • 1/2 cay bardagi sivi yag
  • 1 cay bardagi kus uzumu
  • Tuz-Karabiber


Yapilisi ; 

  • Kasenin icine un ve karbonat disindaki sivi butun malzemeyi koyup karistiralim.
  • Ustune karbonati ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi kivamini alincaya kadar yoguralim.
  • Hamuru iyice ozlestirdikten sonra buzdolabinda dinlenmeye birakalim. Yaklasik yarim saat dinlenmesi yeterli olacaktir.
  • Bu arada ic malzememizi hazirlayalim. Ben kiymayi once kavurmayi tercih edenlerdenim bu sebeple once kiymayi yarim cay bardagi yag ile 1-2 kere cevirelim, uzerine rondodan gecirdigimiz sogani ekleyip iyice kavuralim.
  • Kavurma isi bittikten sonra ocagin altini kapatip tuzunu, karabiberini ve kus uzumunu ilave edelim.
  • Buzdolabinda dinlenmis olan hamurumuzu 3 parcaya bolelim. Parcalarin herbirini yaklasik 70-80 cm capinda acalim. actigimiz her parcanin uzerine erittigimiz yarim paket margarinden bolca surup rulo yapalim ve sonra bu rulolari salyangoz seklinde kendi etrafinda saralim.
  • Bu sekilde acip yagladigimiz hamur parcalarini bir kere daha dinlendirmek uzere yarim saat daha buzdolabina kaldiralim.
  • Dinlenme zamani bitince hamurlarimizin ilk parcasini firin tepsimizin buyuklugunde acalim ve altini guzelce yagladigimiz tepsiye doseyelim.
  • Uzerine ic malzememizin yarisini bosaltip iyice yayalim.
  • Ic malzemeden sonra hamurumuzun actigimiz 2. parcasini doseyelim ve kalan ic malzememizi de bunun uzerine yayalim. 
  • En son 3. parca hamuru acalim ve boregimizin uzerini kapatalim. 
  • Ayirdigimiz yumurta sarilarini 1 yemek kasigi siviyag ile karistirip boregimizin uzerine surelim.
  • Susam ve corekotu ile taclandirdigimiz boregimizi bicakla porsiyonluk keselim. (Pistikten sonra cok daha kolay dilimlenmesi icin)
  • Onceden 180 derecede isittigimiz firinimizda alti ve ustu nar altin rengi alana kadar pisirelim.


                                                               Afiyet Olsun

9 Haydi Yorumlayalım:

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik ve hayirli kandiller... Sevgilerimle,

Bak Bu Harika dedi ki...

çok leziz görünüyOr canım karnım acıktı:)

mutfagabuyrun dedi ki...

börek nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ama ben fotoğrafı neden göremiyorum :S

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin. Pembeli, ben baska hesaptan da acip baktim, gorunuyor ama sen de neden gorunmuyor anlamadim :?

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

İkindi çayımın yanına olsa da yesem.Kıyır kıyır ne nefis olmuştur kimbilir.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Mail adresini verirsen ekranda nasıl göründüğüne dair mail atarım sana.

Bak Bu Harika dedi ki...

iftar için güzel bir börek. Ellerine sağlık

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar canım,
Sevgiler...

Yorum Gönder