KOLAY MİLFÖY TATLISI

Yine aksamin bir vakti tatli ceken canlarimizi kandirmak icin en kolayini dusunurken yapiverdigim tatlilardan biri :) En fazla 15 dakika, hazirlanmasi, pismesi ve mideye lupletilmesi icin yeterli :)
                      Afiyet Olsun

PANCAKE - AKITMA

Yarin sabah ki haftasonu kahvaltiniz icin buradaki adiyla pancake bizim anladigimiz adiyla akıtma tarifini huzurlariniza sunarim. Uzerine ister yerfistigi ezmesi ile reçel, ister surup istersenizde peynir ekleyerek servis edebilirsiniz. Nedendir bilmem butun cocuklar pek bir seviyor bunu. Yaninda taze meyvelerle de hem goz alici hem de besleyici oluyor. Biz buradaki berry'lerin tatlarina hala pek alisip sevemedigimizden boyle fistik ezmeli-recelli ya da suruplu kombinasyonlari tercih ediyoruz.
                        Afiyet Olsun

CRANBERRY VE PORTAKALLI ÇÖREKLER

Yeni kitabımdan yeni bir tarif.

LOR PEYNİRLİ EKMEK

Sabah sabah araya baska telaseler isler girmeden once hemen ekmegimizi yapalim, sicak sicak kahvaltiya hazir olsun :)

                        Afiyet Olsun 

BADEMLİ KEK

Tariflere baslamisken dun aksam yaptigim bu bademli keki de sizlerin huzuruna sunmadan yapamayacagim. Bizim evin vazgecilmezi ve bence ( ve sari sekerimce) kuruyemislerin kralicesi sayilan bu yemisin bizde biraktigi haz kekin uzerinde hem piserken hem hem yerken inanilmaz bir solene donusuyor. Fazla soze hacet yok deneyin pisman olmazsiniz :)

                          Afiyet Olsun

HAMUR KIZARTMASI

Geçen akşam benim sari sekerin pek hoslanmadigini bilmeme ragmen aylik rutinimiz olan ispanak pisirdim. Tabi daha okuldan gelir gelmez kapidan kokuyu alinca suratina o muhtesem asik ifadeyi yerlestiriverdi bizimki, ben de baktim olacak gibi degil, eh dogum gunu zamani da uzmek olmaz diyerek haydi bu aksam degisiklik yapalim diye hamur kizartmasi yapalim dedim :) Yuzundeki ifade aninda yaramaz kiz siritmasina donuverince de yanagindan bir makas alip basladim hamur isine :) Bu aslinda firindan hazir aldigimiz ve ekmek yapiminda da kullandigimiz en temel hamur tarifi; Ama belirtmeliyim ki kizartirken cikan kokuya ust katimdaki ev sahibim bile dayanamayip bir bahaneyle kendini bize atti, eh tabi yaninda da ev yapimi portakal receli ve peynirle lezzet inanilmaz boyutlara tasindi :)

                 Afiyet Olsun

SÜTLÜ EKMEK

 Bugün İtalyan ekmeği Focaccia paylaşacaktim ama hamurunun başına hoş olmayan bir şey gelince fikrimi değiştirip akşam için yeniden hamur mayaladım. Bu seferki " Sütlü Ekmek "

PASKALYA ÇÖREĞİ

 Sanırım bu aralar havaların soğuğu benim de tembelliğime sebep oluyor. Bu çöreği yapalı 1 hafta oldu hala tarif paylaşmadım. Guya önceki gün dün sabah tarifi paylaşacağımı yazmiştım. Ama bu gecikmede benim sarı şekerin de parmağı var tabi ki :) Haftasonları onun faaliyetlerine yetişmekten kendime pek vakit ayıramiyorum. Olsun o iyi olsun, gerisinin önemi yok.
Ben paskalya çöreğinin hem dokusunu hem de kokusunu ve tadını cok severim. Aslında geçen gün paylaştığım Challah ekmeğiyle neredeyse aynı. Sadecce bunda şeker biraz daha fazla. Challah tarifine buradan ulaşabilirsiniz.