Cuma'ya Chicago'dayım :))))))

Kırmızı Mercimek Çorbası


Malzemeler ;

- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 çorba kaşığı un
- 50 gr. margarin
- 50 gr. tereyağ
- 2 ilikli kemik (arzuya göre)
- 1 soğan
- 1 patates
- 1 limon
- Küçük doğranmış kıtır ekmek
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

GÜÇLÜ KADINLAR

Hayatım boyunca boyle yasadım, dimdik ayakta ve guclu. Birilerine muhtac olmak en buyuk fobim haline geldi. Kimsenin onunde aglamadim, aglamak icin gizli koseler aradim hep. Zamanla aglamayı da.........

devamını okumak icin tıklayınız >>>>>> 

Yalancı Baklava (Cevizli-çikolatalı Milföy)

Henuz yapip resmini cekmeye firsatim   
olmadıgı icin fotograf internetten alıntıdır.
Malzemeler ;

- 8 yaprak milföy
- 100 gr. ceviz
- 1 cay bardagı tahin
- 2 yemek kasıgı toz seker (iyice erisin isteniyorsa pudra sekeri)
- 1 paket bitter çikolata (evde kalmıs bayramlık madlenler de olabilir :))
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kasigi tereyag

Bir Sarı Lira Gibi Ömür


Yeni telaşlarla yoğurulurken yeni gün, dünün teri sinmiş bugüne. Oraya koş, buraya git, onu ara, bunu bul, vakit hiç geçmiyor derken bakmışızki ömür bitmiş. Yazıya boyle yorgun bir dille başlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bu aralar hem bedenim hem de gönlüm yorgun. Kızımın okul..........

devamını okumak için tıklayınız >>>>

BAKLAVA YUFKASINDAN PARMAK BÖREK



Malzemeler ; 

- 15 yaprak baklava yufkası
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy sogan
- Maydanoz
- Sıvıyag
- Tuz, karabiber, pul biber

Şiir

Şiir sayfamiza ugramadan gecmeyin, sevgili Yenal Karavelioğlu'nun bugun yukledigim son 3 şiiri sizleri bekliyor :)

Yer Fıstıklı Tatlı Kurabiye

Malzemeler ;

- 1 paket margarin (oda ısısında yumusayacak)
- 2 yumurta
- 1 su bardagı pudra sekeri
- 1 su bardagı yer fıstığı (rondodan gecirilip, kıyılacak
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limon kabugu rendesi

Un kurabiyesi

Malzemeler ; 

- 1 paket margarin (ben sole kullaniyorum, onunla yapinca kurabiyeler yayılmıyor)
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 bardak un
- 1 paket vanilya

TUZLU MUFFIN


Evde kalmış kurumus peynir, salam, sucuk, yani ne varsa degerlendirmenin lezzetli bir yolu. Benim kızım bayiliyor, kucuk kucuk lokmalar halinde yemesi cok hosuna gidiyor. Peynir yedirmenin yontemlerini ararken bunu uydurdum iste :))

Hatırlatma

Seçme alıntılar, Şiir ve Tablolarım başlıkları ayrı birer sayfa oldugundan orada yaptigim paylasımlar anasayfaya yansimiyor. Bloga ugradıgınızda o sayfalara da ziyaretinizi bekliyorum  :) Ayrıca yarın bir de Faydalı Bilgiler sayfası acacagim, kalori hesaplamadan, ölçülere, yaglıboya tablo püf noktalarindan tamir-tadilat islerine kadar bir cok faydali bilgiyi de paylasacagim bu sayfada.

Etli Taze Bamya

Nasilda cok severim bamya yemegini. Ama sariseker ve esim sevmedigi icin istedigim siklikla pisiremiyorum. Arada cok canim cekerse sadece kendim icin. Onu da sabahtan pisirip oglen yiyorum ki aksama geldiklerinde kokusundan sikayet etmesinler :(






Malzemeler ;

- 600 gr. bamya
- 200 gr. koyun veya süt danası kusbası et (tercihe bagli, ben bamyayi etsiz sevdigim icin genelde oyle piser)
- 1 çorba kasığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 1-2 sivri biber
- 2 adet domates ( biri yemege rendelenecek digeri 4 e bölünüp yemek ocaktan alinmadan 1-2 dk. once sus icin uzerine koyulacak
- 1 limon
- tuz

Yapılışı ;

* Bamyalar avuçiçinde ovalanarak yıkanıp (fazla hırpalamadan), baş kısımlarını koni seklinde soyulur
* Uzerlerine biraz sirke gezdirilip bir kenarda dinlenmeye birakilir
* Bu arada bir tencerede etler sıvıyagda 1-2 cevrilir, sogan ilave edilir. Sogan kavrulduktan sonra 1 domates rendelenir.
* 2 bardak su ilave edilerek etler yumusayincaya kadar pisirilir.
* Bamyalar bir suzgecte yikanarak uzerlerindeki sirkeden arindirilir ve biberlerle birlikte tencereye eklenir.
* Limonun suyu sıkılır ve yarim bardak su ile yemege ilave edilir.
* Kaynamaya baslayinca ates kısılır.
* Ayırdıgımız diger domates 4 e bolunerek yemek atesten alinmadan sus olarak tencereye bamyaların uzerine koyulur.

Afiyet Olsun

Etli Kurufasulye, Nohut, Mercimek


En sevdigim kis yemegi, yanina bembeyaz pilav ve ev yogurdundan yapilmis ayran. Bir de kokusundan sikayet edilmese kirmizi sogan yeter de artar bile :)

SÜTLAÇ

Oooof yeme de yaninda yat :) Bu tarifi ilk olarak Guler abla'nin mutfak sirlari kitabindan almistim. Olculeri birebir uyuyor, kendisine buradan tesekkur ederim :) Tatli krizini en az zararla atlatmanin en beyaz yolu :)

Merhaba

Başımızda hangi dertler olursa olsun, hayatta hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım, ne olursa olsun bu hayat herkes için yaşanmaya değer.
Her şeye rağmen nefes aldığımız sürece varız. Varolduğumuz sürece mücadele etmeli ve mücadele etmekten hiç vazgeçmemeliyiz..
Bu blog bugün, benimle birlikte doğdu. Amacı; kadın-erkek, genç-yaşlı demeden hayatın bizi zorladığı anlarda, mavi telaşlarda bir nefeslik kaçamak.
Umarım birlikteliğimiz hepimizin içinde yeni umutlar yeşertip, eskilerini canladırır.
Şimdilik daha çok acemiyim ve her acemi gibi kafamda milyonlarca fikir var ama nereden başlayacağımı kestiremiyorum. Blog içinde oyunlar, yemek tarifleri, tamir-tadilat işleri, el sanatları ile ilgili bilgilerin bulunmasını amaçlıyorum. Erkekleri de unutmadim, spor ve benim de delisi olduğum arabalarla ilgili bilgileri de araştırıyorum :)
Çok uzatmadan, Hayatı Tadında Yaşamak için; "Gel yeterki gel, ne olursan ol, yine gel" diyorum ve hepinizi kucaklıyorum.